De verschillende soorten parfum en wat ze betekenen

3 januari 2023
Mooi en gezondMooi en gezond

Als je op zoek bent naar een nieuw parfum, kan het soms overweldigend zijn om te beslissen welke soort het beste bij je past.

Er zijn zoveel verschillende opties, van eau de parfum tot eau de cologne en alles daartussenin. Maar wat betekenen al deze termen eigenlijk, en hoe kun je erachter komen welke het beste bij je past?

In deze blogpost zullen we een dieper duik nemen in de verschillende soorten parfum en wat ze betekenen, zodat je beter begrijpt wat je koopt en hoe je de parfum het beste kan gebruiken.

  • Parfum heeft verschillende soorten, waaronder eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne, parfum extract en eau fraiche.
  • De concentratie van essentiële oliën bepaalt hoe krachtig en hoe lang de geur aanhoudt.
  • Bij het kiezen van een parfum is het belangrijk om rekening te houden met hoe vaak je het wilt gebruiken, hoe intens je het wilt laten ruiken en welke geur je wilt. Probeer verschillende geuren uit.
  • Zorg ervoor dat je parfum op de juiste manier draagt door het op pulse points aan te brengen en niet te veel te gebruiken. Dit helpt om de geur zo lang mogelijk te laten aanhouden en om de juiste indruk te maken.

De verschillende soorten parfum

Eau de parfum: Eau de parfum, ook wel “EDP” genoemd, bevat ongeveer 8-15% essentiële oliën. Dit is een van de meest populaire soorten parfum en heeft een behoorlijk sterke geur die meestal ongeveer 6 tot 8 uur aanhoudt.

Eau de toilette: Eau de toilette, of “EDT”, bevat ongeveer 5-15% essentiële oliën. Dit is een lichtere vorm van parfum en heeft een subtielere geur die ongeveer 3 tot 5 uur aanhoudt.

Eau de cologne: Eau de cologne, of “EDC”, bevat ongeveer 2-5% essentiële oliën. Dit is nog lichtere vorm van parfum en heeft een zeer subtiele geur die ongeveer 2 tot 3 uur aanhoudt.

Parfum extract: Parfum extract, ook wel “pure parfum” genoemd, bevat ongeveer 15-30% essentiële oliën. Dit is de meest concentreerde vorm van parfum en heeft een zeer krachtige geur die meestal ongeveer 8 tot 12 uur aanhoudt.

Eau fraiche: Eau fraiche bevat ongeveer 1-3% essentiële oliën. Dit is de lichtste vorm van parfum en heeft een zeer subtiele geur die ongeveer 1 tot 2 uur aanhoudt.

De verschillende soorten parfum

Wat betekenen deze verschillende soorten parfum?

Het verschil tussen deze verschillende soorten parfum zit voornamelijk in de concentratie van essentiële oliën.

Hoe hoger de concentratie, hoe krachtiger de geur en hoe langer deze aanhoudt. Dit betekent dat als je op zoek bent naar een parfum met een langere houdbaarheid en intensiteit, je wellicht beter af bent met een eau de parfum of parfum extract.

Als je echter op zoek bent naar iets subtielers of iets wat minder lang aanhoudt, dan is een eau de toilette of eau de cologne wellicht beter geschikt voor jou.

Er zijn echter nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een parfum.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te overwegen hoe vaak je het parfum wilt gebruiken en hoe intens je het wilt laten ruiken.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar iets wat je elke dag kunt gebruiken, kan een lichtere geur zoals een eau de toilette of eau de cologne beter geschikt zijn.

Als je echter op zoek bent naar iets wat je alleen voor bijzondere gelegenheden wilt gebruiken, kan een krachtigere geur zoals een eau de parfum of parfum extract beter passen.

Het is ook belangrijk om te overwegen wat voor soort geur je wilt. Er zijn zoveel verschillende geuren om uit te kiezen, van bloemig tot houtachtig en alles daartussenin. Probeer verschillende geuren uit en zie wat het beste bij je past.

Tips voor het kiezen van de juiste soort parfum voor jou

  • Overweeg hoe vaak je het parfum wilt gebruiken en hoe intens je het wilt laten ruiken
  • Probeer verschillende geuren uit om te zien wat het beste bij je past
  • Zoek naar parfums met natuurlijke ingrediënten als je op zoek bent naar iets wat milder is voor je huid
  • Bekijk de concentratie van essentiële oliën om te zien hoe krachtig en hoe lang de geur aanhoudt

Tot slot

Er zijn zoveel verschillende soorten parfum om uit te kiezen, en het kan soms moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij je past.

Door rekening te houden met de concentratie van essentiële oliën, hoe vaak je het parfum wilt gebruiken en welke geur je wilt, kun je een beter beslissing maken en het parfum kiezen dat het beste bij je past.

Onthoud ook om het parfum op de juiste manier te dragen om de juiste indruk te maken. Probeer het parfum op pulse points zoals je polsen en hals aan te brengen en niet te veel te gebruiken. Dit helpt om de geur zo lang mogelijk te laten aanhouden en om de juiste indruk te maken.

forgedpixel
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

De Parfumwinkel
Logo